Tlačíme na kvalitu

6. dubna 2011 - V březnu proběhl pravidelný kontrolní audit systému kvality dle norem ISO 9001:2008 a ISO/TS 16949:2009 certifikační firmou LRQA (Lloyd´s Register Qualilty Assurance).

Prokázali jsme absolutní oprávněnost užívání certifikátu. Při auditu nebyly identifikovány žádné neshody. Dále pokračujeme v sérii standardů ISO 9001 a ISO/TS 16949 v probíhajícím tříletém období, na které nám byly certifikáty uděleny.

K čemu vůbec tyto normy slouží?

"ISO 9001 je mezinárodně uznávaná norma pro Systém managementu kvality (QMS). Tato norma poskytuje společnosti systém a soubor pravidel, která zabezpečí smysluplný přístup k řízení obchodních činností tak, aby bylo dosaženo spokojenosti každého z našich zákazníků, " vyjádřil se Ing. Petr Martínek – Vedoucí úseku řízení jakosti.

Co ISO/TS 16949:2009 upravuje?

V prosinci 2009 vyšlo třetí vydání normy ČSN ISO/TS 16949:2009 Systémy managementu kvality. Norma definuje požadavky na systém managementu kvality pro návrh a vývoj, sériovou výrobu, instalaci a servis produktů v automobilovém průmyslu. Tuto technickou specifikaci je možné aplikovat v celém dodavatelském řetězci automobilového průmyslu. Spolu s aplikovatelnými specifickými požadavky zákazníka stanovuje pro subjekty, které se zavážou k jejímu uplatňování, základní požadavky na systém managementu kvality. Jejím záměrem je zabránit několikanásobným certifikačním auditům a zajistit jednotný přístup k systému managementu kvality organizací zajišťujících sériovou výrobu a výrobu náhradních dílů v automobilovém průmyslu.