S ALINVESTem za čáry a kouzly do Bradavic

AL INVEST Břidličná, a.s. pomáhá vzdělávat! Začátkem dubna 2011, kdy se probouzejí skřítci a pohádkové postavičky, se návštěvníci knihovny v Břidličné ocitli v tajemných prostorách školy čarodějů v Bradavicích.

Tajemné setkání žáků se letos uskutečnilo dne 1. dubna 2011 v Městské knihovně Břidličná, při příležitosti stých narozenin Václava Čtvrtka a jeho nezapomenutelných pohádek - Maková panenka, Rumcajs, Budulínek či Víla Amálka.

Na začátku byly děti přivítány ve Škole čar a kouzel, kde je rozřazovací klobouk rozdělil do "tří kolejí" – Zmijozelů, Nebelvírů a Havraspárů. Nechyběla soutěž o poklad, obtížné trénování letu na koštěti, ani strašidelné nocování se sovou Hedvikou.

Díky pomoci ALINVEST se i tento rok mohl uskutečnit již 11. ročník akce na podporu dětského čtenářství "Noc s Andersenem", pojmenované jak jinak, než po největším světovém pohádkáři Hansu Christianovi Andersenovi. Toto setkání s "knížkou" je každoročně pořádané Klubem dětských knihoven Svazu knihovníků a informačních pracovníků (SKIP) k Mezinárodnímu dni dětské knihy, slavenému v den narození spisovatele Hanse Christiana Andersena.