Uvedení nové pece do provozu

Společnost ALINVEST Břidličná, a.s. uvedla do provozu novou homogenizační pec

Za pomocí této nové technologie se budou homogenizovat především hliníkové svitky pro automobilový průmysl a tepelně upravovat ostatní hliníkové materiály. Realizací této investiční akce společnost naplňuje strategii, kdy zejména v poslední době roste požadavek na tepelně upravované výrobky. Pec v hodnotě 60 mil. Kč byla oficiálně uvedena do provozu místopředsedou představenstva AL INVEST Břidličná, a.s. Ing. Janem Marinovem, MBA a zástupcem dodavatele Ing. Antonínem Kuželem, jednatelem společnosti Junker Industrial Equipment Boskovice. „Tato pec nám umožní realizovat kratší dodací termíny našim zákazníkům a dále zvýší jakost našich výrobků", uvedl při slavnostním symbolickém přestřihávání pásky Ing. Jan Marinov, MBA. „I když jsme v Břidličné již několik podobných pecí v minulých letech realizovali, nebyla tato investiční akce úplně jednoduchá. Jen považte – pec je 25 m dlouhá, 5,8 m široká a 7,2 m vysoká", uvedl Ing. Antonín Kužel. Je nutné také přihlédnout ke skutečnosti, že pec má kapacitu průchodu materiálu až 60 tun za den a teplota žíhaného materiálu dosahuje až 580 °C.

Nová pec je nepřímo vytápěná plynem a je určená pro homogenizační žíhání, rekrystalizační žíhání a žíhání na měkký stav hliníkových svitků pod ochrannou atmosférou nebo pod vzduchem. Žíhací a homogenizační pec H3 je již nyní v plném provozu a naplňuje všechny předem deklarované a požadované vlastnosti. Obsluhu zajišťují dva pracovníci na směně, kteří mají ve své náplni obsluhu i všech ostatních pecí. Dodržování technologických předpisů tepelných procesů je plně automatizované a jakost vystupujícího výrobku z pohledu dosahování finálních vlastností je v porovnání s předchozí pecí nesrovnatelná

H3