ALINVEST pokračuje v podpoře Střední školy Rýmařov

Společnost AL INVEST Břidličná, a.s. se rozhodla, společně se Střední školou Rýmařov, po třech letech znovu otevřít učební obor hutník. Jako motivace čeká na nové studenty stipendium i placená praxe.

"Bez aktivního zapojení a podpory ze strany ALINVESTU bychom nebyli schopni tento obor v roce 2011 sami otevřít. Věříme, že se nám podaří nový ročník naplnit stejně jako v minulosti a perspektiva budoucího zaměstnání osloví nové studenty" říká Ing. Soňa Kováříková, ředitelka Střední školy Rýmařov. Studijní obor hutník je organizován jako tříleté denní studium a je strukturován do tří etap. První etapa má obecnější charakter a tvoří základ společný všem strojírenským a hutnickým oborům. Druhou etapou je příprava studenta na hutnická povolání a ve třetí etapě se vědomosti a dovednosti studentů dále prohlubují směrem k profesní specializaci. Odborný výcvik probíhá v prvním ročníku v dílnách Střední školy Rýmařov, ve druhém a třetím ročníku jej žáci absolvují přímo na pracovištích společnosti AL INVEST Břidličná, a.s.

Jako motivace čeká na každého z deseti studentů v prvním ročníku stipendium ve výši až 8.000,- Kč, rozložené do jednotlivých měsíců školního roku. Kritérii pro získání stipendia bude docházka a kázeň. V dalších ročnících je pak finanční podpora studentům zajištěna formou výkonu placené školní praxe přímo ve výrobních provozech společnosti ALINVEST. Nejlepším absolventům je ALINVEST připraven nabídnout pracovní smlouvu v závislosti na aktuálním stavu obsazenosti pracovních míst.

"U odborných profesí, jako je hutník, valcíř, žíhač kovů a podobně často není možné nahradit zkušeného zaměstnance ze dne na den, aniž by se to neprojevilo na kvalitě práce či nevyžadovalo náročné zaškolování. V roce 2009 úspěšně ukončilo tento obor prvních deset absolventů, z nichž šest u nás v současné době pracuje. Z pohledu přínosu pro ALINVEST byl tedy tento projekt vyhodnocen jako úspěšný a jeho cíle jsou v souladu s firemní strategií." uzavírá Mgr. Karel Šiška, ředitel personálního a právního útvaru společnosti ALINVEST.

V rámci náboru studentů daného oboru připravujeme na leden 2011 prohlídku výrobních provozů určenou pro žáky (chlapce) 9. tříd vybraných základních škol. Kontaktní osobou pro přijímací řízení je Ing. Jiří Lisický, zástupce ředitele školy, tel. 554 211 362, email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Poznámky pro editory:

AL INVEST Břidličná, a.s. je významný evropský a největší tuzemský výrobce obalových materiálů a válcovaných polotovarů z hliníku. V tomto roce slavíme 80 let výroby z neželezných kovů v Břidličné. Jsme členem obalové asociace SYBA, Jihočeské hospodářské komory, Sdružení českých zkušeben a laboratoří a hliníkářské asociace EAFA.

Získali jsme prestižní ocenění Obal roku 2009 v kategorii obalové materiály za exponát Máslo – tradice z Vysočiny. Obal roku ALINVEST získal také v předcházejících letech 2006 a 2007.

Bc. Ladislav Chromek
Tel.: 554 222 230