Výroční zpráva za rok 2012

Vážení akcionáři, vážení obchodní partneři,

Rok 2012 lze jednou větou charakterizovat jako rok úspěšný.

Udržel se trend prodeje nastartovaný v roce 2011. V roce 2012 zajistila společnost zvýšení prodeje výrobků v tunovém vyjádření o 60 tun více než v roce 2011. Výsledkem prodejních aktivit byly docíleny v roce 2012 tržby ve výši 4 163 mil. Kč a zisk před zdaněním 171 mil. Kč.

Rozhodující ukazatele charakterizující hospodaření společnosti byly v roce 2012 splněny. Rovněž plnění bankovního ukazatele důležitého pro poskytování dlouhodobého (5-ti letého, splatného v roce 2016) úvěru dosahovalo stabilizovanou a uspokojivou hodnotu. Nákladové úspory, zjednodušení a zefektivnění systému řízení se projevily v růstu produktivity a ziskovosti.

Pozitivní roli ve výsledcích sehrála schopnost, s jakou dokázal podnik využít svou produktovou výhodu při obchodních aktivitách, spočívající ve výrobě flexibilních obalových materiálů. Při poklesu a stagnaci dodávek do stavebnictví a strojírenství cíleně rostl podíl zakázek určených pro potravinářství, ale i pro automobilový průmysl.

Společnost zajistila potřebný růst vlastního kapitálu, což přispělo k její finanční stabilitě.

Pro další období považuji za důležité dlouhodobě potvrdit ekonomickou výkonnost společnosti. To vytváří základní předpoklad pro postupné naplňování investiční strategie společnosti, která bude projednávána představenstvem v roce 2013.

Dovolte mi, abych poděkoval všem zaměstnancům společnosti, obchodním partnerům a akcionářům za spolupráci a dosažené výsledky v roce 2012.

Ing. Petr Otava, CSc.