Výroční zpráva za rok 2014

Dámy a pánové, vážení akcionáři,

rok 2014 lze z pohledu hospodaření společnosti považovat za rok velmi úspěšný.

Společnost AL INVEST Břidličná, a.s. splnila a překročila plánované ekonomické ukazatele, dosáhla tržeb za prodané výrobky ve výši 4,14 mld. Kč a objem výroby byl na úrovni 53 503 tun. I když objem výroby v porovnání s rokem 2013 mírně poklesl, společnost vygenerovala zajímavý zisk před zdaněním ve výši 293,9 mil. Kč.

Investice v roce 2014 byly realizovány v souladu s nově schválenou strategií rozvoje. Společnost v dubnu zprovoznila novou homogenizační pec, v prosinci novou foliárenskou pec a zároveň započala výstavbu druhé foliárenské pece. Tyto pece mají zajistit dostatečný objem kvalitní fólie pro interní zpracování. Aby byla společnost konkurence schopná v oblasti tiskové produkce, byl pořízen nový UV flexotiskový stroj, který byl umístěn v nově zrekonstruované hale. Nová hala -tiskové centrum- nyní splňuje přísné hygienické požadavky právních předpisů a kritéria našich zákazníků. Mezi další investice patřilo pořízení mísírny barev a myček flexotiskových válců. V roce 2014 společnost AL INVEST Břidličná, a.s. investovala do zkvalitnění své produkce a pracovního prostředí celkem 171,8 mil. Kč.

V roce 2015 bude společnost dále pokračovat ve svém rozvoji, a to zejména v oblasti obalové produkce. V oblasti obchodní strategie je nutné čelit tlaku externího prostředí, které reaguje na významný nárůst korunové ceny vstupní suroviny –primárního hliníku.

Vážení akcionáři a obchodní partneři, děkuji Vám za důvěru ve společnost AL INVEST Břidličná, a.s. Děkuji také zaměstnancům společnosti za dosavadní spolupráci a výsledky, kterých jsme společnými silami v roce 2014 dosáhli.

Ing. Petr Otava, CSc.