Výroční zpráva za rok 2015

Dámy a pánové, vážení akcionáři,

Rok 2015 byl prospolečnost ALINVEST Břidličná a.s. velmi náročný a složitý. Naše společnost dosáhla tržeb za prodané výrobky ve výši 4,44 mld. Kč a objemu výroby na úrovni 52 774 tun. Objem výroby v porovnání s rokem 2014 mírně poklesl a to v důsledku změn ve výrobkovém portfoliu, kdy jsme utlumili prodej metalizovaného papíru pro tabákový průmysl. Oproti tomu jsme výrazně zvýšili prodej tištěných hliníkových obalů a tištěných obalů na bázi plastu. V průběhu roku došlo taktéž k výraznému nárůstu vstupní suroviny, které nebylo jednoduché přidat do ceny výrobku u klientů s ročním kontraktem. I přes všechny negativní vlivy společnost vygenerovala stále zajímavý hospodářský výsledek. Potvrdila se výhoda diferenciace našeho podnikání v celé společnosti, výroba hliníkových plechů pásů, výroba hliníkových fólií, výroba flexibilních obalů na bázi hliníku i na bázi plastu.

Investice v roce 2015 byly realizovány v souladu se schválenou strategií rozvoje. Začátkem roku jsme spustili do rutinního provozu novou žíhací pec na hliníkové fólie, která zajistí dostatečný objem kvalitní fólie pro výrobu flexibilních obalů na bázi hliníku a taktéž jsme ukončili modernizaci tavícího a licího agregátu se zvýšením licí kapacity bloků. Pořídili jsme nový tiskový stroj, okružní nůžky a modernizovali přípravu tiskových forem. Navýšili jsme taktéž výrobní kapacitu lakovacího stroje pořízením náhradních tiskových voziků a v září jsme podepsali dvě smlouvy a to na dodávku nového SEPARATORU a na výstavbu nového energomostu. Realizace obou akcí bude pokračovat i vroce 2016. V roce 2015 společnost ALINVEST Břidličná, a.s. investovala do zkvalitnění své produkce a pracovního prostředí celkem 147 mil. Kč.

V roce 2016 bude společnost i nadále pokračovat ve svém rozvoji, a to zejména v oblasti obalové produkce a výroby hliníkových fólií. V oblasti obchodní strategie se i nadále zaměřujeme na užší spolupráci s koncovými zákazníky.

Vážení akcionáři a obchodní partneři, děkuji Vám za důvěru ve společnost ALINVEST Břidličná, a.s. Děkuji také zaměstnancům společnosti za dosavadní spolupráci a výsledky, kterých jsme společnými silami vroce 2015 dosáhli a pevně věřím, že se nám vroce 2016 podaří naplnit stanovené cíle.

Ing. Petr Otava