Výroční zpráva za rok 2017

Dámy a pánové, vážení akcionáři,

dovolte mi, abych zhodnotil rok 2017. Máme za sebou další úspěšný rok s velmi dobrými výsledky, což svědci o stabilitě a perspektivě našeho podnikáni i našich podnikatelských záměrů. Společnost AL INVEST Břidličná, a.s. splnila a překročila všechny plánované ekonomické ukazatele. Dosáhla tržeb ve výši 4,64 mld. Kč a vyrobila rekordních 54 867 Lun výrobků. Velký objem prodeje společně s lepším produktovým mixem vygenerovaly 357 mil. Kč zisku před zdaněním.

Rok 2017 byl především rokem příprav významných inveslic do části výroby válcování hliníku. Mimo to jsme zrealizovali modernizaci finální operace třídění a balení plechů za pomocí vytvoření nového robotického pracoviště. Dále jsme zmodernizovali klíčové zařízení brusku Waldrich pro broušení pracovních válců a také chladící věže sloužící pro chlazení vody při výrobě plechů a pásů. V roce 2017 byly objednány nové moderní slroje do obalových divizí. Jeden z nich je hlubotiskový stroj s devíti stojany spolu s okružními nůžkami a dalšími periferiemi, které zajistí zvýšení kapacit a pokryjí tak vysoké požadavky našich zákazníků. Druhým z nich je stroj pro výrobu sáčků, který by měl být instalován v závěru roku 2018 a otevře nám zcela nové možnosti v obalové branži.

V roce 2018 bude společnost i nadále pokračovat ve svém rozvoji. Svou pozornost budeme věnovat investicím a rozvoji v oblasti válcování hliníku, kde budeme postupně modernizovat svá klíčová zařízení s cílem dosažení střednědobé strategie.

Vážení akcionáři a obchodní partneři, děkuji vám za důvěru ve společnost AL INVEST Břidličná, a.s. Děkuji také zaměstnancům společnosli za dosavadní spolupráci a výsledky, kterých jsme společnými silami v roce 2017 dosáhli, a pevně věřím, že se nám je v roce 2018 podaří opět překonat.

Ing. Petr Otava