Výroční zpráva za rok 2016

Dámy a pánové, váženi akcionáři,

máme za sebou úspěšný rok s výbornými výsledky. Všem našim podnikáním se vedlo dobře. Společnost AL INVEST Břidličná, a.s. splnila a překročila plánované ekonomické ukazatele, dosáhla tržeb za prodané výrobky ve výši 4,13 mld. a vyrobila 52 253 tun výrobku. Objem výroby v porovnání s rokem 2015 mírně poklesl, a to v důsledku postupného útlumu výroby tabákových fólii, které jsou nahrazovaný tiskovými zakázkami. Celoroční práce bezmála tisice zaměstnanců společnosti pak vedla k vygenerování velmi zajímavého zisku před zdaněním ve výši 303,3 mil. Kč.

V roce 2016 jsme přivítali vnáší tiskové flotile TAPY další špičkový stroj od německého výrobce, kompletně jsme vyměnili starou tiskovou přípravu výrobý za vysoce moderní v nejvýšsim rozlišeni a dále jsme pořídili nový laminovací stroj. Soubor těchto investic umožnil nárůst výrobních kapacit o čtvrtinu. Ve výrobě válcovaného hliníku jsme zmodernizovali výrobu tenkých fólií pro potravinářství, kde jsme instalovali nový SEPARATOR, taktéž od významné německé společnosti. Nový stroj je již plné v provozu a dodává kvalitnější fólii. V bezproblémovém Chodu je taktéž nová žihaci pec na divizi PLECHY, která zajistila navýšeni kapacit výrobý žíhaných plechů či pásů. Společnost taktéž investovala do modernizace prostor a infrastruktury, kde nejdůležitejší investicí býlo vybudování nového cca 600 metrů dlouhého energomostu, který zajistil bezpečnost v oblasti dodávky elektrické energie pro naše podnikáni. Společnost AL INVEST Břidličná, a.s. investovala v roce 2016 celkem 166 mil Kč.

V roce 2017 bude společnost i nadále pokračovat ve svém rozvoji, a to zejména v oblasti obalové produkce, kde by mělo dojít k dalšímu nárůstu tiskových kapacit.

Vážení akcionáři a obchodní partneři, děkuji Vám za důvěru ve společnost AL INVEST Břidličná, a.s. Dekuji také zaměstnancům společnosti za dosavadní spolupráci a výsledky, kterých jsme společnými silami v roce 2016 dosáhli, a pevná věřím, že se nám v roce 2017 podaří naplnit stanovené cíle.

Ing. Petr Otava